Rad od kuće je izazov?

Featured image
Rad od kuće je izazov? Da li je? Sudeći prema zahtevima tržišta i potražnji kancelarijskog prostora, rekli bi da jeste. Ono što jeste izazov kod rada od kuće jeste nedovoljno praktičan nameštaj i sami uslovi.

Rad od kuće je izazov

Tesni i neprijatni uslovi rada, ometanje ukućana i bučnih komšija, sve veći troškovi komunalija; ovo su samo neke od stvari koje rad od kuće čine neodrživim. To dugoročno rešenjem za mnoge zaposlene je možda nemoguće. To je takođe neodrživa opcija za preduzeća koja napreduju na inovacijama i kreativnom razmišljanju. Zašto? Ako nemate povoljne uslove rada, vaša koncentracija je na minimumu. Međutim ako u kućnu kancelariju dodate adekvatnu ergonomsku stolicu i neki dobar električni sto, onda rad od kuće ima smisla. Ako imate problem sa bukom illi ukućanima savetujemo vam pregradne panele ili zidove kako bi svu tu buku sveli na minimum. Ipak rad od kuće ima i svoje prednosti koje su možda i veće od samih mana. Možete da se organizujete po vašoj želji, osećate se sigurno, udobnije vam je u vašem domu i konfornije. 

Kompanije koje imaju opciju rada od kuće

 

1. Netflix

2. Google

3. Amazon

4. Apple

5. Facebook

Ovih pet kompanija su giganti, i jako su dobre u svom poslu. One su prevenstveno rad od kuće omogućile u vreme kovid-a međutim ta opcija je bila otvorena i pre i posle. Kreativni sektor je sektor koji ne trpi pritisak. Takođe ljudi u marketingu, kreativci, dizajneri, proizvošači sadržaja i inovacija moraju imati fleksibilno radno vreme. Kada imate fleksibilno radno vreme vi niste opterećeni moranjem da nešto završite, već radite kada vam dođe inspiracija. Kako je sve veći broj poslova prinuđen da radi online, tako se i sve veći broj kompanija suoćava sa realnošću da za online poslovanje nije dovoljno imati samo web sajt, već je potrebno i nešto mnogo, mnogo više. Ako poslujete na interentu shvatićete da vam je potrebna reklama, blog, nov proizvod, opis tog istog proizvoda itd... Cela ova lista zahteva i menadžment i tvorce sadržaja ali i dizajnere. Ako vam je sve to potrebno onda imate sektor koji radi to za vas. Taj sektor često ne može da ima fleksibilno radno vreme, pošto su to poslovi koji se dešavaju u kreativnom momentu.

Hibrid poslovanje

Hibridno poslovanje je opcija koju su optvorile mnoge kompanije. Njihovi zaposleni imaju opciju da pola vremena rade iz kancelarije na poslu, a pola kod kuće. Ovo se pokazalo kao jako dobra ideja. Sve veći broj krativaca, menadžera, dizajnera,... radi od kuće ili sa mesta na kojim ih "zatekne" kreativnost. Ovo je sasvim normalna pojava pošto su postali digitalni, a u eri tehnologije radimo sa laptopa, tableta ili samo preko samrt telefona. Da li će budućnost rada zaista biti „hibridna“? Budućnost rada će najverovatnije biti hibridna i da će fleksibilni radni prostori će igrati sve važniju ulogu kada je u pitanju prilagođavanje.

Rad od kuće

Ako ste rešeni da vaš posao pbavljate od kuće savetujemo vam da ergonosmski opremite svoj radni kutak. Nakon takvog opremanja rad od kuće nije izazov, rad od kuće postaje mesto gde se stvaraju dobre ideje. Uređenje kancelarijskog prostora