Enterijer kao integral

Featured image
Enterijer kao integral je zapravo ključni deo pogleda na prostor. Kako bi opremili vašu kancelariju vama je potreban prvo fukus. Kakav fokus vam je potreban da bi opremili vaš enterijer? Vidite do sada smo se bavili stilskim tekstovima i određenim sastavima dok će se ovaj tekst zasnivati na čistoj dominaciji.

Enterijer kao integral

Kada bi trebali dati definiciju poslovnog prostora ne bi morali dalje da odmaknemo od stila. Međutim šta se dešava sa prostorom koji ima više od 500 kvadrata ili više od 200 kvadrata i u njemu dominira više stilova. Kako je to moguće da vi opremite taj prostor sa više stilova? Da krenemo redom i kažemo da u vašoj kompaniji postoji recepcija. Šta mislite kako izgleda recepcioni pult? Doznajete- Italija. Prvi minimalistički i stilski opremljeni pultovi došli su iz italije, Brazila i shvatate Indonezije. Intalije je bila predvodnik minimalizma. dok je Brazil preko Afrike doznao d amože da meša teksture drveta. Shvatate da Indonezija radi po uzoru na Kinu ali je nameštaj mnogo jeftiniji i stilski mnogo bolje uređen pošto je broj odrađenih artikala manji. E sada da se vratimo na vašu recepciju ona je stilski uređena minimalistički opremljena, dok lobi sadrži barske stolice ili redizajnirane konferencijske stolice.  Uređenje kancelarije i povećanje produktivnosti

Stilsko opremanje

Kako smo opremili kompanijski lobi ili recepciju idemo u hol ili čekaonicu. Kako je to čekaonica izmenila svest enterijerista i dobila jako važnu funkciju? Tako što se u modernom svetu čekanje na poslovni sastanak svodi na protraćenu informaciju. Međutim ako se samo malo odmaknemo u devedesete na primer videćemo da su čekaonice bile prost enterijerski deo za prolaženje i odlaženje. Današnji stilski deo i mentalitet ljudi kaže da je u savremenom svetu povoljno čekati zato što tako saznajete informacije od mnogo ljudi. Na ovaj način čekaonica se pretvorila na industrijsko stilski prostor koji obiluje avangardom.

Open space kancelarije

Open space kancelarije su postale out u vreme korone, nakon toga su opet postale in. Ali šta se to promenilo u tom među periodu? Promenio se način pogleda na pregradne zidove, pleksiglas stakla i pregradne pultove. Da li su radne stanice dobile na važnosti? Jesu. Radne stanice su postale najprodavaniji proizvodni deo u kancelarijskom nameštaju zato što su pregradni pultovi napravili mini kancelarije. 

Sala za sastanke

Multifunkcionalnost stolica više nije privilegija. Na primer Stil Kejs ili Emagra imaju te neke stolice koje se mogu izmeniti po strukturi zadržati svoj integralni deo i postati ergonomska ili konferencijska stolica. Konferenciona sala ili sala za sastanke mogu biti sadržaja koji je rasklopiv ali često te sale služe za sastanke i razne team buildinge. Tako da krenemo od toga da je osnovni stil za opremanje sale za sastanke minimalističko/ klasični stil. Razumete da stolovi moraju većinom biti pravougaonih radnih ploča to je klasika. Dok stolice većinom imaju tapacirung enterijera i minimalističkog su stila pošto se na njima ne provodi vreme.

Dirketorska kancelarija

E kada smo kod direktorske kancelarije dolazimo do osnovne problematike. Koliko vas je videlo da je direktorska kancelarija opremeljena po futurističkom stilu? Zašto? Dolazimo do prve reči- Integral. Većina kompanija čini jako veliku grešku kada na sredini ili na kraju opremi direktorsku kancelariju, ono što je potrebno jeste opremiti prvo nju. Razlog je centralizovan prostor i oko njega mora da dopre svaka informacija dok mobilnost ne sme da manjka. Krenuli ste od direktorske kancelarije da uređujete prostor to je sasvim pohvalno. Masivni stolovi su odavno postali pase, dok su se na priimer samo u advokatskim kancelarijama baš oni zadržali. Šta mislite zašto? Zato što je avangarda najmanje dopirala do društvenih preduzetnika, klasika je kod njih jo važna zato što je to njihov integral. Sem It sektora nema nikoga koji bi svoj prostor opremio po futurističkom stilu. Većina direktorskih kancelarija je opremljena stolovima po meri iz nekog stilskog kataloga italijanskog minimalističkog dizajna. U svim direktorkskim kancelarijama jedno je isto, a to je ergonomska fotelja.  Spoznajemo slučaj pre oko pet godina kada je dominirao back tu black stil i kada su sve kancelarije bile opremljene jadnako, isto io bezlično. Sada se to sve menja multifunkcija je dospela i do direktorskih kancelarija tako da razne police, ormarići i fiokari mogu sadržati smart opremu. Smart program u integralnom sastavu sadrži i sto koji je izrađen po meri. Tako da shvatate da je primat direktorske kancelarije-personalizacija.

Fokus na opremanje ne na stil

Iako smo u svim slučajevima istakli stil, shvatićete da se nismo udaljili od fokusa. Opremili smo kancelarije baš onako kako je potrebno od A priori kancelarije pa sve do onih gde prolazi najviše ljudi. Ako se pitate zašto smo direktorsku kancelariju ostavili zadnju to je zato što je najviše vremena za opremanje potrebno baš tamo.