Zanimljive činjenice o ERGONOMSKIM STOLICAMA

Featured image
Zanimljive činjenice o ergonomskim stolicama i informacije koje vam mogu koristiti prilikom kupovine ovih stolica. Ergonomske stolice su te koje imaju bogat istorijat i mogu dati dosta korisnih informacija.

Zanimljive činjenice o ergonomskim stolicama

Ergonomske stolice su dizajnirane s ciljem pružanja maksimalne podrške i udobnosti tokom sedenja, kako bi se smanjio stres na telo i sprečile neželjene posledice dugotrajnog sedenja. Evo nekoliko zanimljivosti o ergonomskim stolicama:  
  1. Istorija ergonomskih stolica: Koncept ergonomskih stolica datira još iz 19. veka. Prvi poznati ergonomski dizajn stolice napravio je izumitelj i fiziolog Wilfred Winsor. Međutim, moderni dizajn ergonomskih stolica evoluirao je tokom 20. veka s fokusom na prilagođavanje stolica individualnim potrebama korisnika.
  2. Smanjenje bolova u leđima: Ergonomske stolice su dizajnirane tako da podržavaju prirodne zakrivljenosti kičme. Pravilno podešavanje nagiba naslona, visine stolice i podrška lumbalnog dela leđa mogu značajno smanjiti bolove u donjem delu leđa kod zaposlenih.

  3. Poboljšanje cirkulacije: Neke ergonomske stolice imaju mogućnost podešavanja visine sedišta i nagiba sedalnog dela, što omogućava korisnicima da poboljšaju cirkulaciju i smanje pritisak na noge.
  4. Dinamičko sedenje: Neki modeli ergonomskih stolica podstiču dinamičko sedenje, što znači da korisnik može promeniti poziciju sedenja tokom radnog dana. Ovo može uključivati mehanizme koji omogućavaju ljuljanje ili naginjanje stolice, čime se stimuliše mišićna aktivnost i smanjuje statičko opterećenje tela.
  5. Prilagodljivi nasloni za ruke: Ergonomske stolice obično imaju naslone za ruke koji se mogu prilagoditi visini i širini kako bi se obezbedila optimalna podrška za ruke i ramena.
  6. Materijali i udobnost: Ergonomske stolice često su izrađene od visokokvalitetnih materijala, poput mreže, meke penaste gume ili tkanine. Ovi materijali pružaju udobnost i dobru ventilaciju, čime se sprečava zadržavanje vlage tokom dugog sedenja.
  7. Preventiva protiv problema sa zglobovima: Pravilno dizajnirane ergonomske stolice mogu pomoći u sprečavanju problema sa zglobovima, poput sindroma karpalnog tunela i bolova u vratu, koji su česti kod osoba koje provode dugo vreme za radnim stolom.

Ergonomske stolice su važan deo svakog kancelarijskog okruženja. One mogu značajno doprineti zdravlju i produktivnosti zaposlenih. Pravilno odabrana i prilagođena ergonomska stolica može pomoći u sprečavanju brojnih problema sa kičmom i zglobovima. Najčešći problem sa zglobovima i kičmom dolaze od nepravilnog sedenja. Ako želite idealnu stolicu za vas i vaše zaposlene, uvek možete doći do našeg izložbenog salona.  Na taj način vi ćete testirati određene modele stolica. Nakon testiranja modela shvatićete koji je model baš po meri vas i vašeg poslovanja.